Hos Bois

Rusta och matcha hos bois

"Vansinne är att göra samma saker om och om igen och förvänta sig olika resultat"

Jeff Olsen

Första mötet!

  • Vi presenterar oss och berättar vad vi kan rusta och matcha dig.
  • Du presenterar dig  och beskriver om din nuvarande utgångspunkt!
  • Vad du gjort tidigare?
  • ErfaArenheter?
  • Vad du är bra på?
  • Vad du vill göra i framtiden?
  • Behöver du komplettera din utbildning?
  • Vi summerar och gör en plan som passar dig?
  • m.m
Rusta och matcha, Rusta och matcha i Stockholm
Vem - Vad - Hur - Strategi

Modul 1: Vem

Här lär du känna dig själv och vad som driver dig. Genom att utveckla denna självkännedom kan du lära dig att betrakta och möta andra på ett mer medvetet sätt. Dessutom får du en ökad förståelse för hur andra ser på dig. Genom att känna din personlighet kan du snabbt träna upp dina styrkor och svagheter. Således, när du hamnar i det rätta sammanhanget där både din personlighet och drivkraft passar in, kommer du att trivas som fisken i vattnet.

Modul 2 : Vad

Här gäller det att först och främst hitta de yrkesval som passar din personlighet och drivkraft. Ett omfattande engagemang från din sida och med stöttning av din handledare kan ni tillsammans komma fram till de yrken som du känner passar din personlighet. När du har hittat de yrken som intresserar dig är det viktigt att stämma av vilka kompetenser som krävs för yrket. Du behöver fundera på om du redan har dessa kompetenser eller om du behöver komplettera med studier eller praktik för att uppnå dem.

matcha
Vem - Vad - Hur - Strategi

Modul 3: Hur

När dokumentationen av dina kompetenser, drivkrafter och personlighet är sammanställd, utmynnar det i ett personligt brev och ett aktuellt och tydligt CV. Dessutom inkluderas en intresseanmälan för att söka de dolda jobben. Det är inte svårt att formulera och få dokumentationen att väl beskriva dig och ge läsaren en tydlig bild av vem du är. Det är också viktigt att ta fram referenter som kan styrka det som dokumenterats.

Då varje arbete som söks skall vara riktat för just det specifika arbetet, Kan du enkelt anpassa dina handlingar som vi arbetat fram.

Modul 4 : Strategi

Därefter börjar själva sökprocessen. Det är viktigt att ha en bra sökstrategi och att söka aktivt. Du kan söka lediga tjänster genom att titta på arbetsförmedlingens hemsida, söka på jobbsajter eller kontakta arbetsgivare direkt. Använd ditt nätverk och sprid budskapet om att du är på jakt efter jobb. Tänk också på att skräddarsy ditt CV och personliga brev för varje jobb du söker, och att förbereda dig väl inför intervjuer. Det kan också vara en god idé att gå på mässor och andra event inom dina önskade branscher för att bygga nätverk och hålla dig uppdaterad om branschen.

Finns det lediga tjänster?

Finns det vikariat?

Kan de ta emot för en yrkesorienterings plats?

Lämna in intresseanmälning